Esso Mastercard

Esso Mastercard kredittkortEsso Mastercard er et kredittkort som utgis av SEB Kort med en kredittgrense på opptil 100 000 kr. Kortet har inntil 45 dagers rentefri kreditt og gir deg rabatt på drivstoff og diverse annet hos Esso. Esso Mastercard har en beregnet effektiv rente på hele 31,13%.

Med vår favoritt Flexi Visa får du 4% (80 øre/liter ved bensinpris på 20 kr) i rabatt per liter hos Esso alle andre bensinstasjoner og opptil 15% cashback hos over 200 nettbutikker. Bank Norwegian Visa gir deg 0,5 % bonus på alt du handler med kortet og mer hos Norwegian.

 • Flexi Visa kredittkort
  VELG
  4% rabatt på bensin og drivstoff hos alle bensinstasjoner
  Flexi Visa bensin
  Eff.rente 24,6 %, kr 35 000 o/12 mnd. Kostnad kr 4 349. Totalt kr 39 349.
 • Morrow Bank Mastercard
  VELG
  1% rabatt på bensin hos alle bensinstasjoner
  Morrow Bank Mastercard
  Eff.rente 28,77%, 25.000 o/12 mnd. Kostnad 1726. Totalt kr 13726.
 • Ikano Visa kredittkort
  VELG
  2% rabatt på Shellstasjoner
  Ikano Visa
  15 000 kr o/12 md gir eff. rente 24,55 %, kostnad 2 001 kr, totalt 17 001 kr.

Oversikt over Esso Mastercard

Esso Mastercard er et kredittkort utstedt av SEB Bank. Dette er fremst et kort for deg som tanker bilen og handler på Esso. Kortet gir deg 40 øre/liter i rabatt på drivstoff samt 20% på bilvask hos Esso. Du får også tilgang til rabatter på restauranter med Dealpass, 15% i helger og ferieperioder hos Strawberry samt få rabatter hos Europcar med Esso Mastercard.

Esso Mastercard gir også tilgang til rabatter på restauranter hos Dealpass men har dyre kontantuttak med 4% gebyr, minimum 40 kr i gebyr.

 • 40 øre/liter rabatt på drivstoff hos Esso
 • 20% på bilvask hos Esso
 • Tilgang til Dealpass
 • Opptil 100 000 kr i kredittgrense
 • Opptil 45 dagers rentefri kreditt
 • Ingen årsgebyr

Søknadskrav Esso Mastercard

Esso Mastercard rabatter

Rabatt på bensin og drivstoff hos Esso

Med Esso Mastercard får du 40 øre/liter i rabatt når du fyller bensin på Essostasjoner i Norge. Du får ikke noen rabatt hos andre bensinstasjoner. Hvis du for eksempel kjører 20 000 km om året med en bil som drar 0,8 liter per mil kommer du til å spare ca 640 kr i drivstoffkostnader med kortet.

Rabatt på bilvask hos Esso

Esso Mastercard gir deg 20% rabatt på bilvask hos Esso når du betaler med kortet. Du kan og i tillegg bruke rabattheftet og få hver 6. bilvask gratis hos de bensinstasjonene som tilbyr det. Det er ingen øvre maksgrense på bonusen per år.

Husk at hvis du er ute etter å spare penger med et kredittkort må du alltid betale av alt du har brukt på kortet vid hvert forfall hver måned, ellers spiser rentekostnadene opp fortjenesten.

Rabatter hos Strawberry

Strawberry tilbyr i en periode 15% rabatt i helger og ferieperioder for kunder med Esso Mastercard. Du får 15% i helger og ferieperioder på alle deres hotell i Norden og Baltikum.

Strawberry har4 forskjellige kjeder på 100 ulike destinasjoner. Rabatten er kun gyldig når du bestiller opphold hvis du starter på nettsiden til Esso og går videre til Strawberry sitt bookingsystem. Tilbudet gjelder på begrenset antall rom, i en begrenset tidsperiode, og ikke i kombinasjon med andre tilbud.

Du kan ha familiekort med Esso Mastercard

Hvis flere i husstanden er over 18 år og kjører bil og bruker Esso kan dere skaffe et ekstra Familiekort fra Esso Mastercard. Da kan dere utnyttet fordelene som Esso Mastercard gir dere alle sammenen. Et familiekort koster ingenting ekstra og er også uten årsavgift.

Esso Mastercard omtale og vurdering

Esso Mastercard fordeler

 • 40 øre/liter rabatt på drivstoff hos Esso
 • 20% på bilvask hos Esso
 • Opptil 100 000 kr i kredittgrense
 • Rabatter på restauranter via Dealpass
 • Rentefri kreditt på opptil 45 dager
 • Diverse andre rabatter
 • Årsgebyr 0 kr

Ulemper

 • Ingen drivstoffrabatt på andre bensinstasjoner enn Esso
 • Høyt gebyr på kontantuttak – 4% på uttakssum, minst 40 kr

Hva mener vi om Esso Mastercard?

Esso Mastercard er fremst et kort for deg som fyller tanken hos Esso. Kortet gir deg 40 øre/liter i rabatt hos Esso. Sammenlignet med andre kort er dette helt greit, men fyller du tanken med Flexi Visa får du bedre rabatt og rabatt hos alle andre bensinstasjoner. Det finnes noen andre brukbare rabatter på kortet som på bilvask, hos Strawberry og hos Europcar.

Det finnes ikke noe tak for hvor mye bonus du kan bygge opp under året, hvilket er bra. Renten er på 22,8% hvilket er rett så høy rente men omtrent middels for å være et kredittkort. Men den effektive renten kalkuleres til over 30% hvilket er meget høy rente. Det er ikke årsgebyret på kortet.

Du bør ikke gjøre kontantuttak med Esso Mastercard fordi kontantuttaksgebyrer på kortet er 4% av uttakssummen, minimum 40 kr. Valutapåslaget på 2% og er litt over gjennomsnittsgebyret for kredittkort.

Totalt sett er Esso Mastercard et ganske så bra kort å bruke så lenge du ikke lar ubetalt kreditt løpe videre. Det går og spare penger med kortet. Vi synes at det finnes flere andre bedre kredittkort på markedet.

Esso Mastercard priser

Pris: 0 kr
Familiekort: 0 kr
Nominell rente* 22.8 %
Valutapåslag*** 2 %, pluss eventuelle tillegg til Mastercard
Erstatningskort: 100 kr
Papirfaktura: 35 kr
eFaktura: 0 kr
Kopi av faktura: 60 kr
Kopi av bilag: 50 kr
Kontantuttak i minibank:** 4 % av uttaksbeløp (min. kr 40)
Kontantuttak i bank/postkontor:** 4 % av uttaksbeløp (min. kr 40)
Serviceavgift ved bruk av kredittreserve: 25 kr
Purregebyr: 35 kr
Varsel om inkasso: 35 kr

Tilleggstjenester

Betalingsforsikring 0,75% av din utestående saldo per måned
Ulykkesforsikring Singel Standard (1 person): 100 kr per måned (kr 1 000 000 i forsikringssum)
Ulykkesforsikring Par Standard (2 personer): 190 kr per måned (kr 1 000 000 per person i forsikringssum)
Ulkykkesforsikring Singel Pluss (1 person): 190 kr per måned (kr 2 000 000 i forsikringssum)
Ulykkesforsikring Par Pluss (2 personer): 335 kr per måned (kr 2 000 000 per person i forsikringssum)
ID-forsikring med Uflaks BIL: 69 kr per måned

*Effektiv rente ved nedbetaling av kr 15 000 over 12 måneder er 31,13 %. Kostnad: kr 2 232, totalt kr 17 232.

**Alle belastninger foretatt over skranke i bank eller postkontor regnes som kontantuttak, og et gebyr på 4 % (min. kr 40) av beløpet. Se de vanligste kontantuttaksgrensene i Norge og utlandet

***Det beregnes et valutapåslag på 2 % av innlest kurs. Eks. Dersom kursen på svenske kroner er 0,80 NOK for 1 SEK, vil fakturakursen være 0,80 x 1,02 = 0,816. Utgangspunktet for kursomregningen er den offisielle midtkurs dagen før avregning av transaksjonen på den børs som Europay International til enhver tid benytter.

Andre bensinkort

Les mer om hvilke kredittkort som er bensinkortene vi liker best.

Om Esso Mastercard

Esso Mastercard gis ut av svenske SEB Kort, SEB Kort AB Oslofilialen omsatte i 2022 ca 563 millioner NOK. SEB Kort Bank AB er et av Nordens ledende kortselskap og et heleid datterselskap innen SEB konsernet. Selskapet i har totalt ca. 650 ansatte og er virksomme i Sverige, Finland, Danmark og Norge. Omtrent 70 av de ansatte arbeider i Norge. Selskapet har både egne merkevarer og arbeider med andre kjente merkevarer i flere co-brandsamarbeid, som for eksempel med Esso og Esso Mastercard.

SEB Kort er også ledende innenfor reiseadministrasjon i Norden. De har skreddersydde løsninger som hjelper bedrifter med å forbedre prosesser og kutte kostnader. Man utsteder egne kort i de fleste europeiske land, og gjennom et omfattende nettverk av internasjonale banker og kortutstedere, dekker de sine kunders behov for bedriftskort og globale reisekontoløsninger.

Om Esso

Esso, et kjent oljeselskap, har drevet i Norge siden 1893. De tilbyr et bredt spekter av energiprodukter, inkludert bensin og diesel. Med stasjoner over hele landet, er Esso en viktig aktør i norsk energisektor. Esso er en del av ExxonMobil, et av verdens største energiselskaper.

Kundeservice Esso Mastercard

Telefon: +47 21 01 53 65
Åpningstider: Mandag – fredag 8 – 16.00

Adresse

SEB Kort
Postadresse: Pb 1373 Vika
0114 Oslo

Personvernerklæring

Vi bruker cookies; google analytics og google ads til å føre bruker statestikk og markedsføring.