Mastercard - finn beste Mastercard kortet

Her kan du sammenligne Mastercard kredittkort, slik at du kan finne kortet som passer best til deg. I dag finnes det Mastercard kort som både kredittkort og betalkort. Tenk på at både Mastercard og Visa har kredittkort. Mange tenker at Mastercard er kredittkort og Visa er debetkort. Faktum er at mange av de beste kredittkortene er Visa-kort.

Bruk rett Mastercard eller Visa kredittkort og få bonuser, rabatter, gebyrfritt kort, reiseforsikring og andre fordeler. Sammenlign Mastercard og Visa kredittkort og finn beste kortet til deg.

  • remember black mastercard
    VELG
    Opp til 20% rabatt hos over 200 nettbutikker
    Remember Black
    Eff. rente 30,33 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1717. Totalt: 16.717
  • remember gold mastercard kredittkort
    VELG
    Kortet med en av de laveste rentene på markedet
    Remember Gold
    Eff. rente 23,32 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 381 kr. Totalt 16 381 kr.
  • TF Bank Mastercard kredittkort
    VELG
    Opp til 30% rabatt hos over 400 rabattsteder
    TF Bank Mastercard
    Eff. Rente 26,69% kr 25.000/12 mnd, kost. 3 337 totalt kr. 28 337.
  • Morrow Bank Mastercard
    VELG
    4% rabatt hos komplett.no, 2% av kjøp på internett og 1% på varekjøp
    Morrow Bank Mastercard
    Eff.rente 28,77%, 25.000 o/12 mnd. Kostnad 1726. Totalt kr 13726.

 

Kortutstedere av Mastercard i Norge

Det finnes flere Kortutstedere av MasterCard kort i Norge. Disse er DNB, Danske Bank, Entercard, Handelsbanken, re:member, Morrow Bank, N26, Nordea, Næringsbanken, Resurs Bank, SEB, Sparebank1, St1 og TFBank.

Morrow Bank Mastercard har bonus på alt du handler TF Bank Mastercard er et gebyrfritt kredittkort med et stort rabattprogram, Det finnes 2 uke Remember Mastercard hvilke er Remember Black og Remember Gold. Populære korte

Hvilke er Mastercard?

Mastercard er et multinasjonalt selskap som tilbyr betalingstransaksjoner. Varemerket ble startet i 1966 av en gruppe banker som hette Interbank Card Association da de startet et kredittkortprogram som de kalte for Master Charge. Mastercard har brukersteder i flere enn 210 land og territorier rundt om i verden. Du kan bruke kortet og ta ut penger i totalt over 2 millioner minibanker.

Totalt finnes det over 3 milliarder utstedte Mastercard i hele verden og over 100 millioner brukersteder. Mastercard utsteder ikke kort selv, og kortenes innhold kan variere avhengig av kortutstedende bank. Kontakt bankene for å se hvordan deres tilbud ser ut.

Hva bør jeg tenkte på når jeg søker søker Mastercard?

Først vil vi si at du bør ikke lete etter et Mastercard kredittkort. Du bør heller prøve å finne det beste kredittkortet som passer sammen med ditt personlige bruk. Mange av de beste kredittkortene er Visa-kort. Det er ingen anledning til å låse inn seg på Mastercard når du også kan bruke Visa. Begge betalingssystemene finnes i hele verden så det har ingenting å si hvilket av kortene du bruker.

Vi sammenligner kredittkort slik at du kan finne det kortet som passer best til deg. Alle mennesker har ulike interesser og bruker penger på forskjellige ting. Kredittkort har ulike rabatter og ulike fordeler som passer til ulike mennesker. Det du bør gjøre når du skal velge kredittkort er å finne et kredittkort som gir deg gode fordeler på de tingene du bruker kortet til.

Kjøper du mye av noe kan det finnes et kredittkort som gir deg rabatter på dette, se for eksempel remember kredittkort. Hvis du reiser mye bør du kanskje ha et kredittkort med reiseforsikring og andre reiserelaterte fordeler. Vil du spare penger på mat kanskje du bør ha et kredittkort som gir deg bonus når du handler dagligvarer. Kjører du mye bil bør du kanskje ha et kredittkort med bensinrabatt osv.

Historien om Mastercard

Interbank Card Association logo
Interbank logoen såg ut slik i 1966. Denne ble endret etterhvert til MasterCharge fordi logoen var for anonym og kjedelig.

Mastercard ble opprinnelig startet av en allianse banker, Interbank Card Alliance. Kortprogrammet ble i begynnelsen kalt Master Charge. Selskapet ble startet for å ta opp kampen med American Express og Visa, da kalt BankAmericard.

En grunn til at de fleste banker valgte å slå seg sammen var at på den tiden begrenset 16 stater bankenes mulighet til å operere gjennom filialer, mens 15 stater fullstendig forbød filialbankvirksomhet og krevde enhetsbanktjenester.  En enhetsbank kunde lovlig bare operere på et enkelt sted og er dermed tvunget til å forbli svært liten.

Ved å bli med i en regional bankkortforening kunde en enkelt bank starte et kredittkort og oppnå stordriftsfordeler via medlemsorganisasjonen. Slike organisasjoner  gjorde det også mulig for individuelle banker å gjøre et kredittkort nyttig for både kunder og kjøpmenn. De tidligere kredittkortene hadde mislyktes fordi de hadde et for lite brukerområde, ofte kun på bare noen kvartaler rundt sine kontorer.

Den klassiske logoen tar form i Master Charge

Master Charge creditcard 1966
Master Charge kredittkort kom ut i 1966. Dette kortet kom etterhvert til å bli MasterCard da det ble omdøpt i 1979.

Interbank-merkevaren i 1966 var diskret med en «i» innenfor en sirkel i nedre høyre hjørne foran på hvert interbankkort. Resten av kortdesignet kunde bankene designe som de ville. Logoen var for anonym til å konkurrere mot den etablerte lederen, BankAmericard. I 1969 utviklet Interbank et nytt nasjonalt merke, «Master Charge: The Interbank Card» ved å kombinere de to overlappende gule og oransje sirklene til Western States Bankcard Association med navnet «Master Charge» laget av First National Bank of Louisville, Kentucky.

Samme år sluttet First National City Bank seg til Interbank og fusjonerte sitt proprietære Everything Card med Master Charge.

Mastercard blir mer internasjonalt

I 1968 startet ICA det som nå er et globalt nettverk ved å danne et samarbeid med Banco Nacional i Mexico. Senere samme år dannet de en strategisk allianse i Europa med Eurocard som effektivt ga ICA tilgang til det europeiske markedet. Samtidig ble Eurocard ble akseptert på ICA-nettverket. De første japanske medlemmene ble også med det året.

På slutten av 1970-tallet hadde ICA medlemmer fra så langt som blant annet Afrika og Australia. For å gjenspeile forpliktelsen til internasjonal vekst, endret ICA navn til MasterCard International. På 1980-tallet ble det ytterligere ekspansjon til Asia og Latin-Amerika. I 1987 ble MasterCard det første betalingskortet som ble utstedt i Folkerepublikken Kina. I 1988 ble det første MasterCard-kortet utstedt i Sovjetunionen.

Det brittiske systemet Access card ble med i ICA/Eurocard-alliansen i 1972.

I 1979 ble Interbank Card Association omdøpt til Mastercard.

Fortsatt internasjonal ekspansjon

MasterCard Logo 1996 - 2016
MasterCard logo slik den så ut mellom 1996 – 2016

I 1983 ble MasterCard International Inc. den første banken som brukte hologrammer som en del av kortsikkerheten. De kjøpte Cirrus-nettverket av automatiserte tellere i 1985 og lanserte Maestro, verdens første nettbaserte datanettverk for salgssteder i 1991.

I 1997 overtok selskapet Access-kortet; Access-merket ble deretter trukket tilbake. I 2002 fusjonerte MasterCard International med Europay International , en annen stor kredittkortutstederforening, som Eurocard hadde blitt en del av i 1992. MasterCard ble et privat aksjeselskap i forbindelse med fusjonen og ble notert på børsen i 2006.

Mastercard blir børsnotert

I samband med børsnoteringen den 25. mai 2006, utstedte man 95,5 millioner aksjer som ble solgt til $39 hver. Aksjen handles på NYSE under symbolet MA, med en markedsverdi på omtrent 400 milliarder dollar per januar 2024. Avtalen ble utformet for å opprettholde verdien av merkevaren og minimere regulatoriske kostnader.

I mars 2012 kunngjorde selskapet utvidelsen av sitt mobile kontaktløse betalingsprogram, inkludert markeder over hele Midtøsten.

Våren 2014 kjøpte man Australias ledende selskap for belønningsprogramleder Pinpoint for et ikke avslørt beløp. I august 2017 kjøptes Brighterion, et selskap med en portefølje av intellektuell eiendom innen områdene kunstig intelligens og maskinlæring. Brighterion har flere patenter.

Mastercard Lojalitetsprogram

Det finnes mange ulike kort med lojalitetsprogram. Et av de mest populære lojalitetsprogrammene Eurobonusprogrammet med SAS der du kan bruke SAS Eurobonus Mastercard for å samle Eurobonuspoeng.

Merkevaren fornyes

Mastercard logo 2016
Mastercard logoen blir fornyet i 2016

For å gjenspeile sin beredskap og optimisme om fremtiden, introduserte selskapet en modernisert logo som var optimalisert for bruk i digitale sammenhenger. Man skulle med denne nye identiteten markere seg som et fremtidsrettet, menneskesentrert teknologiselskap som koblet mennesker til uvurderlige muligheter.

I 2019 bestemmer man seg for å ta vekk navnet mastercard i logoen. De sammenslående røde og gule sirklene, kjent som Mastercard-symbolet, fikk nå stå alene. Symbolet skulle nå være et moderne og fleksibelt merkedesign optimalisert for å fungere sømløst på tvers av det digitale landskapet.

Mastercard logo
Slik ser Mastercard logoen ut i  dag

I april 2021 opprettet man en kalkulator som samler informasjon og måler karbonfotavtrykkene til kundene for å hjelpe dem å vite hvor mye de bidrar med i karbonutslipp og global oppvarming.

Etter den russiske invasjonen av Ukraina i 2022 , overholdt Mastercard USAs sanksjoner og forbød kort å bli utstedt eller brukt i Russland, inkludert utenlandske kort fra andre land. Mastercard suspenderte all forretningsdrift i Russland , som hadde stått for 4 % av inntektene deres. Bankkortene selv fortsetter imidlertid å fungere i Russland på grunn av overføringen av interne transaksjoner til det russiske nasjonale kortbetalingssystemet.

Mastercard går inn i kryptomarkedet

I april 2023 kunngjorde Mastercard sin intensjon om å utvide partnerskapene sine med kryptovalutafirmaer. På tidspunktet for kunngjøringen hadde firmaet allerede inngått samarbeid med andre finansselskaper for å tilby kort knyttet til krypto i noen nasjoner. Dette var til tross for et stadig mer intenst regulatorisk miljø, og det fulgte etter at rivaliserende selskap Visa stoppet avtalen med FTX i november 2022. Selskapet sa at deres Mastercard Crypto Credential-tjeneste ville tillate transaksjoner mellom land som oppfylte krav som såkalte «reiseregler» av Financial Action Task Force (FATF) , ved hjelp av teknologi fra CipherTrace. Det fungerte også med lommebokleverandørene Bit2Me, Lirium, Mercado Bitcoin og Uphold.

Crypto kortprogram

Mastercard hjelper crypto-partnere og utstedere med å lansere crypto-kortprogrammer globalt. Man hjelper blant annet med programdesign, partner og lanseringsstøtte og kortdesign.

Ulike typer av krypto kort

Mastercard Krypto debetkort eller forhåndsbetalt kort

Et kort som opererer ved hjelp av en forbrukers kryptokonto. Hver gang forbrukeren bruker på kortet sitt, likviderer kryptopartneren forbrukerens kryptobeholdning for å fullføre transaksjonen.

Tap

Kort finansiert av krypto. Et forhåndsbetalt kort som fylles opp med relevant valuta (for eksempel amerikanske dollar eller euro) når forbrukeren selger kryptobeholdning.

Nexo

Krypto-støttet kredittkort. Et kort som lar en forbruker få tilgang til en kredittgrense basert på deres kryptobeholdning – uten å selge dem.

Gemini

Kort med kryptobelønninger. Et kredittkort der forbrukeren kan tjene belønninger i krypto.

Skrevet av: Peter Jansson