I et overraskende trekk har Air France-KLM annonsert at de har kjøpt en betydelig andel i Scandinavian Airlines (SAS). Dette kan potensielt ha store implikasjoner for ikke bare luftfartsindustrien i Norden, men også for lojale SAS-kunder som jevnlig benytter seg av selskapets bonusprogram og kredittkort.

sas fly eurobonus kredittkort i fare
SAS flyr inn i en usikker framtid

Hva betyr dette for SAS-bonuser?

SAS EuroBonus er et av de mest populære bonusprogrammene i Skandinavia. Med KLMs inntreden kan det forventes en integrasjon av bonusprogrammene mellom de to selskapene. Dette kan føre til:

  1. Utvidet rekkevidde: Med tilgang til KLMs omfattende nettverk kan SAS EuroBonus-medlemmer få muligheten til å tjene og bruke poeng på flere destinasjoner globalt.
  2. Nye partnerskap: Air France-KLM har allianser med en rekke andre flyselskaper. Dette kan åpne dørene for EuroBonus-medlemmer til å dra nytte av partnertilbud som tidligere var utilgjengelige.
  3. Endringer i poengstruktur: Det kan bli justeringer i hvordan poeng tjenes og brukes, basert på en harmonisering av bonusstrukturen mellom de to selskapene.

Og for SAS-kredittkort?

For dem som benytter SAS-kredittkort for å opptjene bonuspoeng som SAS Eurobonus American Express kort og SAS Eurobonus Mastercard, kan det komme endringer:

  1. Nye fordeler: Kortinnehavere kan få tilgang til nye fordeler som reflekterer både SAS’ og KLMs tilbud, som for eksempel prioritert ombordstigning eller tilgang til flere lounges globalt.
  2. Revisjon av poengopptjening: Med en potensiell integrasjon av bonusprogrammer kan det også komme endringer i hvordan kredittkorttransaksjoner omsettes til bonushttps://kredittkorto.no/kredittkort/sas-eurobonus-american-express/poeng.
  3. Nye kredittkortprodukter: Det er en mulighet for lansering av nye kortprodukter som kombinerer det beste fra begge selskaper.

Det er viktig å merke seg at disse endringene er spekulative på dette tidspunktet. Både SAS og KLM vil trolig komme med mer detaljert informasjon i de kommende månedene.

Hva som er sikkert er at denne utviklingen markerer starten på en ny æra for skandinavisk luftfart. SAS-kunder bør følge med på kommunikasjon fra selskapet for å forstå hvordan disse endringene direkte vil påvirke dem.

Kjøpet av SAS av KLM er uten tvil en av de mest bemerkelsesverdige hendelsene i luftfartsbransjen i 2023. Mens endringer er i horisonten, gir det også spennende muligheter for reisende som ser frem til et utvidet nettverk og potensielt forbedrede bonusordninger. Les mer om saken her: https://www.forbes.com…-klm-takes-surprise-stake-in-scandinavian-airline-sas/

Oslo, 4. oktober 2023

Skrevet av
Atle Normann - Skribent
Oppdatert
03.01.2024

Personvernerklæring

Vi bruker cookies; google analytics og google ads til å føre bruker statestikk og markedsføring.